Firefox’un ayrı güzelliklerini kullanabilmek için 50 farklı eklentisini bir araya getirmişler. Daha önce tanıttığım Color Zilla , meebo ve Bosskey eklentilerini de araya sıkıştırmakta fayda var. Yeni eklentilerden söz edecek olursak ilk dikkatimi çekenlerden biride seoquake eklentisi oldu.
- SeoQuake eklentisi benim çok hoşuma gitti. Güzel bi eklenti bence her girdiğiniz sitenin istatistik bilgilerini hemen üst kısmına eklenen bölümde görebiliyorsunuz. Hatta google aramalarında bile çıkan sonuçların hemen altında site bilgilerini ( PR, Alexa, del.icio.us vs.) küçük küçük görebiliyorsunuz. Tabi google aramaları’nda istatistiklerin listelenmesi kısada olsa biraz zaman alıyor ve aramaları yavaşlatıyor.
- Ve dahası var
firefox için hazırlanmış diğer 26 eklentiye şuradan ulaşabilirsiniz. Açıklamaları ingilizce ama hemen yanlarındaki küçük resimlerden ne oldukları az da olsa anlaşılıyor.
Şu durum da firefox’um da tam tamına 9 eklenti olmuş oldu. Deneme amacıyla Tab Catalog eklentisinide kurdum görüntü açısından göze çok hoş geliyor. Açık olan tüm sekmeleri aynı sayfada görebiliyorsunuz ve hangisine gitmek isterseniz üzerine tıklıyorsunuz. (Gerçi bu özelliği opera da eklentisiz olarak yapıyoruz ya neyse)
Eklentiyi F8 tuşuyla , Ctrl+Tab kombinasyonuyla ve ya sağ üst taraf daki arama kutusunun hemen yanına yerleşen işaretciğinin üzerine gelerek de kullanabiliyorsunuz.
Aklıma gelmişken Tab Effect eklentisinden de bahsedeyim. Linux‘cuların kullandığı beryl (küp) özelliğini de eklemişler. Ben bu eklentiyi uzun zaman önce denemiştim. Tab Effect eklentisini pek kullanışlı bulmasam da görsel bir yenilik arayanların denemesini tavsiye ederim.
Firefox eklentilerinden şimdilik bu kadar.
Kasım 23rd, 2007 at 01:43
Bir çoğunu kullanıyorum bende ya ama hala explorer kullanan çok neden aklım almıyor onu da
Kasım 23rd, 2007 at 10:37
2004 Yılından beri kullanıyorum daha doğrusu bilgisayarla 2004 Yılında tanıştık :)) Mozilla explorer yedi bitirdi explorer hala bazı kodları saklıyor buda kullanıcılara sıkıntı yaşatıyor explorer tekellinde tutmak istiyor ..
Google, Microsoft’u dava edebilir
Google, internet tarayıcısı IE 7’nin kullanıcıları direkt olarak Microsoft arama motoruna yönlendirdiğini savunuyor. Google, konuyla ilgili olarak ABD ve AB’deki rekabet kurumlarıyla temasta.
SEATTLE - İnternetin en büyük arama motoru Google, rakibi Microsoft’un internet tarayıcısı Internet Explorer’ın yeni versiyonuyla sıkıntıda. Google, Internet Explorer 7’nin kullanıcıları arama yapmak istediklerinde, otomatik olarak MSN’in arama sitesine yönlendirdiğini savunuyor.,
Google’ın, ABD ve AB rekabet otoritelerine Microsoft’un son internet tarayıcısının firmanın diğer ürünlerine destek verdiği yönünde şikayetlerini dile getirdiği belirtiliyor. Google’ın rekabet çevrelerinde lobi faaliyetine başlaması, iki rakip firma arasında yeni bir hukuk savaşının kapıda olduğu şeklinde yorumlanıyor.
GOOGLE VE MICROSOFT KARŞI KARŞIYA
Mountain View merkezli Google, Microsoft’un giderek internet servisleri işine girmesini kendisi için bir tehdit olarak algılıyor. Aynı şekilde Microsoft yöneticileri de, internet alanında Google ile rekabete girmekten çekinmediklerini her fırsatta dile getiriyor.
İnternet tarayıcısı Internet Explorer’ın yeni versiyonu, şimdilik beta olarak kullanıcıların denemesine açık bulunuyor. İnternet Explorer 7, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu Vista ile birlikte çıkacak, ayrıca internetten de ücretsiz olarak indirilebilecek.
‘KULLANICILAR ZOR DURUMDA KALIYOR’
IE 7’de bulunan arama çubuğu, ayrıca bir internet motoruna girmeden, yeni bir sayfa açmaya gerek olmadan aramayı otomatik olarak MSN Search’te yapıyor. Google bunun kendisine dezavantaj yarattığını savunuyor. Google, IE 7’yi indiren kullanıcıların bilgisayarlarında Microsoft’un MSN Search motoru yerine kendi tercihlerini koymalarının zorlaştırıldığını vurguluyor.
Google sözcüsü Marissa Mayer, arama motoru seçiminin kullanıcılara bırakılması gerektiğinin altını çiziyor. Microsoft yetkilisi Gary Schare ise, kendilerine gelen kullanıcı görüşlerinde arama motoruyla ilgili iddia edildiği gibi bir zorluk yaşanmadığını savundu.
Internet Explorer’ın rakipleri olan Firefox ve Opera’daki arama çubukları otomatik olarak Google’a bağlanıyor, ancak bu tarayıcılarda da bunu değiştirmek mümkün.
BİR HUKUK SAVAŞI BAŞLAR MI?
Google sözcüleri ABD Adalet Bakanlığı ve Avrupa Birliği rekabet uzmanları ile görüşüldüğünü, ancak henüz dava açmaya yönelik henüz bir başvuru yapılmadığını dile getiriyor.
Analistler, Google’ın hukuk otoritelerinin kapısını aşındırmasını, Microsoft ile rekabette sertleşeceğinin işareti olarak yorumluyor. Google’ın Microsoft’un arama pazarına girmesini bir tehdit olarak algıladığı biliniyordu.
GOOGLE AÇIK ARA BİRİNCİ
İnternet raporlama şirketi Nielsen/Net Ratings’in sayımlarına göre, Google arama motoru pazarının yüzde 49’unu elinde tutarken, Microsoft MSN Search’ün payı ise yüzde 11. Buna karşılık, Microsoft küresel masaüstü işletim sistemi pazarına hakim ve Windows’lara entegre olarak gelecek IE 7, kullanıcıların arama motoru alışkanlıkların değiştirebilir.
NTV MSNBC
Kasım 23rd, 2007 at 12:34
Her zaman ie7 diyorum.
Firefox için bide şöyle bi eklenti var:Facebook Türkçe: http://turkish-facebook.blogspot.com
Kasım 23rd, 2007 at 14:57
@gokhans ‘ firefox ‘un tadına bakmış olman lazım.
Bu arada ‘Firefox’un ustasıyız - ‘Opera’nın hastasıyız - ‘İnternet Exp.un karşısındayız
Kasım 23rd, 2007 at 15:53
Burak firefoxun eski sürümleri iyiydi ama son sürümlerindeki açıklar ve hatalar yüzünden firefoxu sevmiyorum ie7yi seviyorum.En azından adam gibi çalışıyor..