Web sitesi olanlar istatistik bilgilerini öğrenmek için farklı servislerden yararlanırlar. Tıpkı biz blogcularda olduğu gibi. Bende bloglamaya başladıktan kısa bir süre sonra eXTReMe Tracking servisinden faydalanmaya başlamıştım. Çoğu blogcu için istatistik bilgileri önemlidir. Günlük ziyaretçi sayısı, hangi anahtar kelimeden kaç kişinin geldiği, kim nerden girmiş, hangi arama motorundan kaç ziyaretçi gelmiş, verdiğim bağlantılar arasında en çok ziyaretçiyi kim göndermiş vs. diğer bilgiler.
Blog bağlantılarım sonunda bulunan siyah kutucuk Extreme’nin olduğunu gösteriyordu. Tabi ki şimdi yok kaldırdım yarım saat kadar önce. Bugüne kadar bana vermiş olduğu tüm istatistik hizmetinden ötürü extreme’ye teşekkür edeyim bari. Bundan sonra onsuz devam edeceğim.
Gelelim google‘nin sağlamış olduğu analytics servisine. Sanırım web sitesi veya blogu olupta benim gibi kullanmasa da mutlaka ismini duyan gören vardır. Şu an itibaryle analytics servisini kullanıyor bulunmaktayım.
Aslında bu servise daha öncede geçebilirdim ama extreme işimi görüyor diye fazla üstelemedim. Hem blogumu ziyaret edenlerde günlük ziyaretçi sayımı rahatlıkla görebiliyordu. Tabi bundan hiç rahatsızlık duymadım. Duyacak olsam hiç koymazdım değil mi. Açıkcası google analytics’e geçmemdeki en büyük neden başımın belası bünyamin oldu. Onun söylemesiyle ve yoğun ısrarıyla analytics kullanmaya başlamış bulunuyorum.
Bünyamine ne kadar;
dediysem de baş edemedim.. Merak ettim bünyamin acaba bu işten komisyon mu alıyor yoksa.
Zaten kendisine de demiştim eğer beğenmezsem beklediğim gibi çıkmazsa benden çekeceğin var diye ama öyle olmadı.
Google Analytics‘in görüntüsü filan çok hoşuma gitti hem istatistikleride daha net görebiliyorum. Sonuçları extreme ile karşılaştırdığımda ilk gün ortalama arasında 20 - 40 ziyaretçi sayısı oynadı Aşağı yukarı aynı gibi ama bundan sonra analytics servisini kullanacağım daha kaliteli ve doğru hizmet verdiği için.
Yinede extreme’i deneyip kullanmak isteyenler sesebian‘ın makalesini okuyabilir. Zamanında detaylı bir şekilde anlatmıştı kendisi.
Bu arada sizce en iyi istatistik servisi hangisi kullandığınız servisler hakkında kısaca görüşlerinizi söylerseniz hem ziyaretçiler hemde diğer blog sahipleri daha geniş kapsamlı fikir edinmiş olurlar.. Bünyamine bundan sonra daha çok şans vereceğim.
Şubat 1st, 2008 at 00:23
[...] Estetik [...]
Şubat 1st, 2008 at 00:38
Google Analytics ve eXTReMe Karşılaştırılması…
Web sitesi olanlar istatistik bilgilerini öğrenmek için…
Şubat 1st, 2008 at 00:40
Bana kalırsa şuan en kaliteli ve detaylı istatistik servisi veren Google Analytics. İstatistik ayrıntılarıyla olsun, o güzelim grafikleriyle olsun dört dörtlük bi servis. Kullanmayanlara şiddetle öneririm.
Şubat 1st, 2008 at 01:22
Ben ikisini de kullanıyorum. Extreme Tracking’i referrer takibi sebebiyle, Google Analytics’i de diğer her şey için kullanıyorum. Aslında referrer’ların tamamını gösterebilecek ve Google Analytics’le boy ölçüşebilecek bir servis olsa (ki var, hissediyorum) ikisini de satar giderim. ET’nin servisi çok yavan ve referrer takibi sadece son 20 referrer’la sınırlı, diğer takip özellikleri gibi. GA ise muhteşem bir servis ama sayfaya bindirdiği 20KB’lık JavaScript kodu beni öldürüyor.
Şubat 1st, 2008 at 08:58
Ben blogumu açtıktan sonra ilk olarak Google Analytics ile yoluma devam ettim. Daha sonra Extreme’yi de kullanmaya başladım. Açıkcası Google Analytics her yönü ile Extreme’yi eziyor. Analytics’de şehir istatistiklerine, sıralamalarına ininceye kadar dahageniş bilgiyi bize sunuyor. Ayrıca bana göre en önemli özelliği istatistiklerin Excel, PDF formatında çıkartılabilmesi. Ben kısa bir süre daha Extreme’yi de kullanacağım (mart ayına kadar). Daha sonra sadece Analytics ile devam edeceğim.
Şubat 1st, 2008 at 12:59
Analytics’ den memnun kaldım gerçekten. İleriki zamanlarda tekrar extreme yi koyarım belki. Arasında neler oluyor neler bitiyor daha net anlamak için.
Bu arada hamdi neden mart ayına kadar kullanacaksın.
Şubat 1st, 2008 at 14:04
Aferim len en sonunda sözümü dinledin Tşk burakcım beni kırmadığın için ( Yoğun ısrar ve kalaylama seansı ardından ).
Kardeşim Bu sistem çok süper bir sistem . Bu arada sana demiştim sen bundan konuda çıkartırsın diye ama ben bu kadarını beklemiyordum ellerine sağlık..
Sıradaki Kullanacağımız sistem ise : Googlewebmastertools proğramı bunuda kullanmada o zaman gorursun sen ( Yoğun ısrar ve kalaylama seansı ) alabilirim istersen seni tekrar
Şubat 1st, 2008 at 14:41
Bünyamin teşekkürler kardeşim, şimdilik hiç tavsiyede bulunma.Sadece gel, bak, oku, yorum yap git.
Şubat 1st, 2008 at 17:13
Gel Git Yorum Yap Sonra Burak bey aktif ederken yorumu silsin . Bu son yorumum yorum yapan sen gibi olsun Yorum yapıp gitcemisim suna bakya ..
neyse canın sağ olsun yaparız ama sende yorumlarımızı silme yanlıslıkla
Şubat 1st, 2008 at 17:19
Olur bidaha yanlışlıkla delete yapmam.
Şubat 1st, 2008 at 17:44
Teşekkür ettim canım
Şubat 1st, 2008 at 23:41
Azıcık ucundan yeni yaşını dolduracak da blog Hem o zaman güzel bir değişim olabilir o bakımdan mart
Şubat 2nd, 2008 at 08:04
Mart Kapıdan Baktırır Bloglara bakım yaptırır @ h-yaman Fazla Bekleme şimdiden Kurki İstatistiğini net gör o zaman kadar derinlemesine analizlerin ortaya çıkar bakımla alakalı olmamalıdır.
Şubat 8th, 2008 at 23:10
Bende uzun zamandır eXTReMe Tracking kullanıyorum ama şimdi siz iştahlı bir şekilde bahsedince bende denemeye karar verdim Google Analytics denemeye karar verdim. Bakalım. Bloga gelen yenilikle herşeyi değiştiriyorum bunada bir el atayım. Temanın son hali sence nasıl oldu dostum fazlalık varmı yoksa böyle iyimi?
Şubat 8th, 2008 at 23:31
Volkan arkadaşım teman gayet güzel olmuş. Fazlalıklardan bahsedersek en çok okunanlar ve rastgele 10 yazı ikisinden birini kaldırsan fena olmaz sanki. Ve blog bağlantıların biraz kabarık olduğu için resim boyutlarını küçültsen daha iyi olur sanki. Yakında bende küçük bir düzenleme yapacam zaten bağlantı kutularıma.