Hayranı Olduğum Yazılımlar

İnternet Yorum Ekle

Bloglar günde güne artar mimler kendiliğinden çoğalır oldu. Normal de mim denilen olayla ilgili yazı yazmıyorum ama bu sefer hem değişiklik olsun istedim hemde kullandığım yazılımlardan az çok bahsedeyimde insanlar ne yaptığımızı az çok bilsinler dedim. :) Bu arada mim’i başlatanın Barış olduğunuda söylemeyi unutuyordum az kalsın.

  • Firefox

İnternet’in bel kemiği onsuz asla dediğim tarayıcı tipidir firefox.  Gerçekten ben ona hayran ve hastayımdır. Özellikle yerimlerini ve eklenti olanağını çok severim. Vakti zamanında opera ve bir kaç tarayıcı daha kullanmıştım ama hepsini bir çırpıda terk ettiğimi hatırlıyorum. Gerçi opera’nın hızını oldum olası severim ama yerimlerinde çıkan problemden dolayı da kendinden nefret ettirmişti.

  • Adobe Photo Shop CS

Bu program en vazgeçilmezlerimden biridir. Fotoğraflarla oynamayı  zaman buldukça logo, banner yapmayı çok  severim. Ayrıca işim gereği kullandığımda çok oluyor.

Mesela havalimanlarında bulunan indoor antenlerinin fotoğrafını çekmek için gittiğimizde sürekli problem çıkarırlar bizlere. Normal sivil kişilerin ulaşamayacağı ve sadece teknik personelin erişebileceği noktalara girmemiz gerektiğinden genel müdürlükten izin alınması veya sabıka kaydı gibi şeyler isteyip işlerimizi yavaşlatırlar..

Bu gibi durumlarda daha önceden çekilmiş eski fotoğrafları açarak üzerinde oynamalar yaparım. İşimize yaramayan, istenmeyen görüntüleri çıkarır yeni çekilmiş hale getiririm.  Böylelikle bizi hem zahmetten kurtarır hemde zaman kazandırır. Bizim için önemli olan şeyde zamandır aslında.  Photo shop sayesinde bu zamanı fazlasıyla kazanıyoruz. :)

  • Autocad

Günün 9  saat’i kullandığımız,  siyah ekranına bakmaya alıştığımız amerikan yapımı bir bilgisayar destekli çizim ve tasarım programıdır. Kısaca; bir çok sektörde tercih edilen  teknolojik bir yazılımdır.

  • Google Eart

Dünya çapında ismi duyulmuş  olsa da ben yine de ondan hayranlıkla bahsedeceğim. Çünkü bizi kilometrelerce yol gitmekten kurtaran, binaların yüksekliklerini ve sokak numaralarını hatta bir istasyonla diğer istasyon arasındaki mesafeyi ölçmemize yarayan nacizane bir program olduğundan hayranımdır.

  • ATnotes

Basit bir arayüze sahip olsada  maharetli bir nof defteridir. Kendisi çok işimi görür. Hem evdeki hemde şirketteki bilgisayarımda mevcuttur. Unutkanlığı gideren yaptığınızı hatırlatan yapmadığınız şeylerin üzerinize kalmasını engelleyen güzel bir programdır.

  • Adobe Flash Professional CS

Diğerlerine baka daha az hayran olduğum bir yazılım türüdür. Daha çok başım sıkıştığında veya dara düştüğümde kullanırım. (:  Eşşeklik edip kalp kırdığımda ya da süpriz yapmak istediğimde  animasyon için tercih ettiğim şahene bir programdır. :)

Orhan Toker, Hakkı Ceylan ve  Erhan‘ın fanatiği olduğu programları öğrenmek isteriz. (:

“Hayranı Olduğum Yazılımlar” yazısına 6 Yorum var!

  1. immortalance diyor ki;

    Flash için bir kullanım amacı daha. :)

    AutoCad zaten başlı başına bir yaşam tarzı. Siyah olan ama iç karartmayan tek şey de denilebilir :p

  2. admin diyor ki;

    @İmmortalance Autocad’siz bir yaşam tarzı düşünülemez zaten (: Her ne kadar göz yorsada başımızın derdi herşeyimiz. :)

  3. Hakkı Ceylan » Vazgeçilmez Programlarım diyor ki;

    [...] nedeniyle ara verdiğim yazma işinde henster.org den gelen bir pas nedeniyle kesinti oldu. Herkesin bilgisayarında vazgeçemediği programlar [...]

  4. Ekrem diyor ki;

    atnotes yerien outlook un notes larını kullandığımı ve autocad e de zaman zaman ihtiyaç duyduğumu düşündüğümde, diğer yazılımlara ben de hayranım

  5. berkbavas.com.tr » Blog Arşivi » Vazgeçilmez Programlarım diyor ki;

    [...] nedeniyle ara verdiğim yazma işinde henster.org den gelen bir pas nedeniyle kesinti oldu. Herkesin bilgisayarında vazgeçemediği programlar [...]

  6. Trturkey diyor ki;

    Adobe Photo Shop CS Siz De Bir Hayat Düşünemem :)

Yorum Gönder

Bu sitedeki tüm yazılar blog sahibine yani Burak Özdemir'e aittir.İzinsiz kopyalanması, çoğaltılması ve karaborsaya sürülmesi kesinlikle yasaktır. Ekim sırasında Persona tohumu kullanılmıştır. Gübre olarakta üzerine WordPress serpiştirilmiştir.

Rss | Reklam | İletişim | Burak Özdemir